Investiții RPHI în clădirea SkyTower, în premieră pe piața office

București, 5 mai 2022 – Dezvoltatorul imobiliar Raiffeisen Property Holding International (RPHI), proprietar al SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, anunță finalizarea unei noi investiții strategice pe piața locală de birouri.

În urma unui an de lucrări de renovare și reconversie, SkyTower inaugurează în România facilități în premieră pentru comunitatea de afaceri: centrul multifuncțional de evenimente SkyHub, cu primul amfiteatru amplasat într-o clădire de birouri; cel mai mare ecran video LED și cele mai înalte coloane verzi instalate în lobby-ul unei clădiri de birouri.

Aceste proiecte inovatoare pe piața de birouri din România reiterează ceea ce reprezintă SkyTower: calitate ridicată, clădire iconică, prestigiu și modernism. Ne propunem să stabilim noi standarde și să ridicăm constant nivelul calității în industria de birouri. În ciuda provocărilor macroeconomice și sociale, SkyTower a înregistrat rezultate bune. Prin urmare, planurile noastre de investiții continuă în ceea ce a devenit o experiență unică, un spațiu ce oferă o experiență completă de lucru pentru comunitatea noastră de afaceri

a declarat Karl-Maria Pfeffer, CEO, RPHI.

Cu o suprafață de aproximativ 450 de metri pătrați, SkyHub Events Centre dispune de trei zone de evenimente: amfiteatrul multifuncțional care oferă 55 de locuri și un ecran de proiecție cu tehnologie edge; o zonă de cocktail și lounge, cu bar; și o sală de ședințe de 12 locuri, echipată cu două ecrane cu rezoluție 4K.

SkyHub Events Centre va fi utilizat atât de către chiriașii clădirii, cât și de către clienți externi.

Urmărind nevoile și așteptările comunității de afaceri, precum și tendințele de digitalizare în plină dezvoltare, modernizarea lobby-ului SkyTower face parte din planul strategic de investiții al Grupului. Astfel, în urma unor importante lucrări de renovare, lobby-ul SkyTower este acum dotat cu un perete LED de 6 metri înălțime, 9 metri lățime și 1,2 metri adâncime, cel mai mare ecran de acest fel instalat într-o clădire de birouri de pe piața locală.

Ultimii ani au adus o schimbare a cerințelor companiilor în privința spațiilor de lucru. Standardele folosite pentru clădirile de birouri în urmă cu un deceniu încep să dispară, iar oamenii se așteptă la condiții de lucru de calitate la locul de muncă. Ceea ce am identificat este de fapt nevoia unei experiențe la locul de muncă. De la săli moderne de ședințe, până la zone unde angajații se pot relaxa la locul de muncă. Poziția noastră ne permite să urmărim și să implementăm acest tip de investiții și optimizări, pentru a continua să fim un leader al pieței locale de birouri

a continuat Karl-Maria Pfeffer.

Având în vedere că proiectele sustenabile și de mediu fac parte din strategia pe termen lung a RPHI, chiriașii și vizitatorii SkyTower se pot bucura acum și de cele mai înalte grădini verticale din sectorul office din România.  Acestea sunt formate din două coloane cu înălțimea de șase metri, acoperite integral cu plante naturale.

SkyTower este un activ cheie în portofoliul nostru și ne angajăm să investim în continuare în creșterea și dezvoltarea sa. Mai mult, România, o piață strategică pentru grupul nostru, are un potențial ridicat de a atrage investiții străine și de a menține unele dintre cele mai înalte standarde de calitate din regiune

a concluzionat directorul RPHI.

În prezent, gradul de ocupare al Sky Tower este de 94%, cu un mix echilibrat de chiriași (multinaționale și companii de dimensiune mai mică).

Despre SkyTower

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România și cea mai iconică clădire de birouri din București. Turnul are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului și 60 de metri de structură subterană cu 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Toate zonele de birouri din SkyTower sunt iluminate natural, iar etajele superioare beneficiază de ascensoare de mare viteză, care ating o viteză maximă de 6 metri pe secundă.

SkyTower este prima și, în prezent, singura clădire de birouri din România certificată LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), care deține, de asemenea, și atestarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil).

De la finalizarea construcției în decembrie 2012, SkyTower a devenit un punct de reper al orașului, remodelând orizontul noului cartier de afaceri din nordul Bucureștiului și stimulând dezvoltarea de noi proiecte în zona Floreasca-Aurel Vlaicu.

Mai multe informații aici: www.skytower.ro

Pentru informații suplimentare:

Ramona Boca
PR & Marketing Coordinator, RPHI Romania
ramona.boca@rphinternational.com