RPHI preia SkyTower București

Raiffeisen Property International a preluat SkyTower Bucharest. Tranzacția a fost finalizată de Raiffeisen Evolution, un antreprenor general din partea de nord-est a capitalei României.

SkyTower face parte dintr-un proiect important, care include o clădire cu 7 etaje – Floreasca Office – și centrul comercial Promenada. Pe 21 noiembrie, Raiffeisen Evolution a finalizat vânzarea SkyTower către Raiffeisen Property Holding International. Cu o înălțime de 137 m, este cea mai înaltă clădire din București. Afiliatul român al RBI, Raiffeisen Bank S.A., va avea sediul central în această clădire.

Raiffeisen Bank International: Un semn vizibil de încredere și securitate pe piețele din ECE

La începutul anului 2013, după finalizarea lucrărilor de construcție, Raiffeisen Bank S.A. se va muta în SkyTower, unde va ocupa etajele 2-7, și în Floreasca Office, clădirea cu 7 etaje situată în imediata vecinătate a turnului.

„România este și rămâne pentru noi o piață foarte importantă în zona Europei Centrale și de Est, o piață care continuă să ofere un mare potențial. Relocarea planificată în SkyTower este încă un pas în dovedirea acestei încrederi ”, a declarat Herbert Stepic, președintele Consiliului RBI.

Locație excelentă, arhitectură dominantă - elemente care asigură succesul

Markus Neurauter, purtătorul de cuvânt al Managementului Executiv al Raiffeisen Evolution a declarat: „Acest proiect a fost inițial conceput pentru investitori, dar după schimbarea premiselor – și anume dorința Raiffeisen Bank România de a avea un nou sediu – proiectul s-a transformat. „

Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank S.A., a adăugat: „Oferta spațiilor de birouri atractive, care respectă cerințele noastre, este foarte redusă în București. Acesta este motivul pentru care așteptăm cu nerăbdare finalizarea SkyTower și Floreasca Office și suntem încântați să oferim clienților noștri și angajaților noștri un mediu de afaceri optim. ”

Lucrările de construcție pentru acest mega-proiect se desfășoară într-un ritm alert; astăzi, lucrările au ajuns deja la etajul 12, în paralel cu lucrările la fațadă. „Având în vedere arhitectura excepțională și locația excelentă, suntem încrezători că vom putea închiria zonele disponibile rămase în SkyTower, asigurând cele mai bune condiții,” a declarat Roland Gewessler, director general al Raiffeisen Property International.

Concept general: birouri suplimentare și zone de retail

În aceeași locație este construit simultan si Floreasca Office, care oferă pe cele șapte etaje 16.000 m² de suprafață închiriabilă. Aceste spații de birouri vor fi ocupate tot de către Raiffeisen Bank S.A.

 

În imediata vecinătate, Raiffeisen Evolution construiește proiectul retail Promenada Shopping Center, un centru comercial și divertisment ultramodern, care va oferi condiții de shopping optime atât rezidenților cât și oamenilor care lucrează în zonă.

Caracteristicile SkyTower
Înălțime: 137 m / 37 etaje
Suprafață brută: 50.000 m2
Suprafață etaj: 1.150 m2
Garaj subteran: 518 locuri de parcare
Finalizare: la sfârșitul anului 2012