SKYTOWER atinge înălțimea de 100 metri

Construcția celui mai nou reper al Bucureștiului, SkyTower, se desfășoară în ritm constant. La sfârșitul lunii mai, clădirea, care va fi finalizată până la sfârșitul anului 2012, a atins o înălțime de 100 de metri.

Construcția a început în mai 2011 și s-a desfășurat rapid și eficient, astfel încât s-a construit în medie câte un etaj pe săptămână. SkyTower, care a fost achiziționat de Raiffeisen Property Holding International (RPHI) anul trecut, va atinge o înălțime totală de 137 m și va avea 37 de etaje. Clădirea de birouri vecină, Floreasca City Center (FCC), cu cele șase etaje ale sale, achiziționată tot de RPHI anul trecut, este conectată direct la SkyTower. Evenimentul de finalizare a construcției a avut loc la sfârșitul lunii aprilie.

Întreaga clădire de birouri FCC, precum și șapte etaje ale turnului vor fi ocupate de Raiffeisen Bank România, în timp ce toate etajele rămase vor fi închiriate de RPHI. „Interesul pentru SkyTower este uriaș, mai ales pentru că susține prezentarea propriei companii, cum nu o face nicio altă clădire.

În afară de ritmul în care se desfășoară construcția există, de asemenea, un mare interes pentru spațiile disponibile pentru închiriere ”, a declarat Gabriele Deffner, Director de Marketing și Asset Management pentru RPHI. El a adăugată că se desfășoară discuții cu companii din industria IT, consultanță și bunuri de lux pentru închirierea a 20.000 m² de spații de birouri.

Ascensoare de mare viteză și fațadă de sticlă

SkyTower nu numai că stabilește noi standarde arhitecturale, ci și standarde în ceea ce privește tehnicile de construcție. Lifturile de mare viteză deservesc etajele superioare. Fațada de sticlă fabricată în Germania asigură iluminarea naturală și reduce încălzirea clădirii. Cele două etaje superioare sunt ocupate de SkyBar, un restaurant cu vedere panoramică asupra orașului, și de un centru de conferințe modern. Garajul subteran al SkyTower oferă 518 locuri de parcare.

SkyTower în cifre:

Turn de birouri cu o înălțime de 137 m
Proprietar: Raiffeisen Property Holding International (RPHI)
Antreprenor general: Raiffeisen Evolution
Termen de finalizare: sfârșitul anului 2012
Spații începând de la suprafața de 290 m²
Garaj subteran cu 518 locuri de parcare

 

FCC Office în cifre

Clădire de birouri cu șase etaje
Proprietar: Raiffeisen Property Holding International (RPHI)
Antreprenor general: Raiffeisen Evolution
Chiriaș: Raiffeisen Bank România