SkyTower obține certificarea DGNB Gold pentru clădiri sustenabile

București, 11 octombrie, 2021 – SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România, a primit certificarea Gold DGNB pentru clădiri sustenabile, în urma evaluării de către ÖGNI (Societatea austriacă pentru managementul imobiliar sustenabil).

DGNB certification

Certificarea Gold primită de SkyTower este emisă pentru categoria Blue Building, iar procesul de evaluare a fost realizat în conformitate cu sistemul european de certificare a calității DGNB (Consiliul German pentru Construcții Sustenabile). Acest sistem de certificare are ca obiectiv evaluarea sustenabilității impactului clădirii asupra mediului pe durata întregului ciclu de viață.

Clădirea de birouri SkyTower a fost evaluată conform sistemului DGNB ținând cont de șase domenii principale: ecologie, economie, aspecte socio-culturale și funcționale, tehnologie, procese și locație. În urma auditului, turnul SkyTower a fost distins cu nivelul de sustenabilitate Gold – Blue Building, marcând performanțe notabile pentru abordarea integrată a operațiunilor, în special aspectul tehnologic, ecologia clădirii și economiile realizate în procesul de operare.

După nouă ani de la inaugurare, SkyTower continuă să demonstreze funcționalitatea conceptului vizionar al acestei clădiri. Ne onorează această certificare, care evidențiază eforturile noastre continue de a reduce impactul asupra mediului, cu obiectiv pe termen lung. Aceste rezultate reflectă proiecte consecvente de investiții pentru dezvoltarea și reducerea consumului de resurse, dar și grija constantă pentru comunitatea noastră,

a declarat Bernd Steingruber, Chief Technical Officer al RPHI România, compania care administrează și deține SkyTower.

Înaintea acestei certificări, în iunie 2021, SkyTower a primit și certificarea LEED Platinum Operations and Maintenance (Operațiuni și Mentenanță), care atestă clădirile pentru cele mai bune practici și măsoară performanța de mediu în timpul funcționării și întreținerii.