SkyTower organizează „PERSPECTIVE”, primul eveniment din cadrul programului SkyCreatives

București, 21 mai 2021 – Vernisajul expoziției „PERSPECTIVE”, cu picturi de Alina Ciuciu și Daciana Pszota, are loc sâmbătă, 22 mai, ora 17:30, în lobby-ul clădirii SkyTower, cea mai înaltă clădire de birouri din România.

The painting exhibition is the first cultural event organised this year by SkyTower within the SkyCreatives programme, an open source programme through which SkyTower offers young artists and entrepreneurs an iconic location for their projects.

The “PERSPECTIVE” exhibition brings together the reinterpretation of famous works by Brâncuși in the vision of the painter Daciana Pszota, and with the atmosphere of serenity carefully studied in Alina Ciuciu’s paintings. It will be open to the public in the lobby of the SkyTower building between 22-30 May with no admission fees. The event takes place after a slight relaxation of general rules in the context of the pandemic, while respecting the sanitary conditions to ensure the safety of visitors. The access to the exhibition will be permanent.

Ne bucură că putem găzdui la SkyTower picturile a doi artiști români, deja cunoscuți peste hotare, și că putem aduce lucrările lor în fața publicului local. Este un prim eveniment de acest fel în cadrul programului nostru SkyCreatives, iar foarte curând sperăm să putem aduce publicului local și comunității SkyTower noi evenimente culturale. Avem în vedere piese de teatru și concerte care pot fi puse în scenă pe esplanada clădirii,

a declarat Ramona Boca, PR & Marketing Coordinator RPHI, compania care deține SkyTower.

Pictorița orădeană Alina Ciuciu este stabilită în Italia, unde a realizat majoritatea operelor ei, în care suprapune frumusețea prezentului peste o dulce nostalgie a trecutului, a istoriei pe care o poartă obiectele și simbolurile. Alina a expus în numeroase expoziții de grup în Italia, dar și în multe alte orașe europene, începând cu orașul natal, Oradea, apoi Berlin, Monte Carlo, Paris, Budapesta, Londra și Copenhaga.

Un vernisaj la București este pentru mine un vis devenit realitate. Expoziția este o invitație la introspecție prin intermediul formelor, culorilor, alegoriilor și chiar a ironiei pe care vizitatorul o simte pornind de la mesajul picturilor. În afară de propria viziune, mult mai important este pentru mine ceea ce vede și interpretează fiecare, în baza experienței, a sentimentelor și propriei personalități,

a declarat pictorița Alina Ciuciu.

Daciana Pszota este un artist autodidact, stabilită în Franța, unde urmează cursurile ÉCOLE D’ARTS APPLIQUÉS. Ea face parte din asociația Artiștilor Hesdin din Franța, unde este consilier local. Picturile Dacianei sunt inspirate de viață, de propriile emoții și in special de spiritualitate, iar multe dintre lucrări se află în colecții private din SUA, Franța, Belgia, Olanda și România. Una dintre picturile ei a fost expusă de prima doamna a Frantei, Brigitte Macron, la Palatul Elysee din Paris.

Colectia pe care o prezint în cadrul expoziției PERSPECTIVE are o puternică inspirație brâncușiană. Ideea a pornit de la un gând, iar pe măsura studiului am aflat și faptul că anul acesta se sărbătoresc 145 de ani de la nașterea sa. Toate picturile reprezintă lucrările sale și sunt adaptate într-o manieră personală, în care am încercat să le insuflu mai mult înțeles. Consider această colecție un tribut adus acestui geniu artistic, Constantin Brancusi,

a declarat pictorița Daciana Pszota.