Spațiul de birouri RPHI din SkyTower a câștigă premiul BigSee Interior Design Award – 2021

Proiectul de design interior al spațiului de birouri Raiffeisen Property Holding International (RPHI), amplasat la etajul 18 al clădirii SkyTower București, a fost premiat la BigSee Interior Design Awards, categoria Spațiu de lucru.

Proiectul de design interior al spațiului de birouri RPHI din România, aparținând biroului de proiectare locală Arhitecturall, a fost dezvoltat și implementat pe o perioadă de cinci luni, lucrările fiind finalizate în mai 2020.

Competiția BigSee Awards este adresata țărilor din regiunea ESE și include șase categorii: arhitectură, design interior, de produs, vestimentar, de lemn și turism.

A fost cu siguranță un efort de echipă și o reușită – pornind de la ideea inițială, colectarea nevoilor tuturor colegilor, definirea obiectivele comune, licitarea arhitecților – și până la finalizarea proiectului. Acest lucru a dat roade – ne simțim privilegiați să lucrăm într-un birou atât de inspirat și frumos!

, afirmă Bernd Steingruber, Chief Technical Officer (CTO) al RPHI România, compania care administrează și deține SkyTower.

Premiile BigSee explorează și recompensează permanent creativitatea specialiștilor din domeniul arhitecturii, design-ului de produs sau design-ului interior. Astfel, câștigarea unui premiu BigSee pentru amenajarea realizată de echipa noastră la etajul 18 din cea mai înaltă clădire de birouri din România, reprezintă o recunoaștere internațională a muncii și viziunii noastre. Acest lucru nu face altceva decât să ne bucure și să ne dea încredere că suntem pe drumul cel bun în crearea valorilor arhitecturale. Receptivitatea beneficiarului către propunerile noastre au dus către o colaborare frumoasă și rapidă. Timpul petrecut pe șantier a fost o reală plăcere

, a declarat Arch. Ana-Maria Tudor, fondatorul Arhitecturall.

În cadrul competiției BigSee Interior Design Awards, câștigătorul fiecărei categorii este selectat pe baza următoarelor criterii: inovație, design inteligent, originalitate, sustenabilitate, conștientizare culturală și socială, funcționalitate, puterea creativă, pasiunea și excelența în afaceri din zona Europa de Sud-Est.

Viziunea din spatele proiectului de design interior pentru birourile RPHI din România a fost de a ieși din zona de confort și din tiparele clasice de amenajare dictate de forma clădirii și de a crea un nou spațiu emblematic, “inima companiei”. Acesta a fost conceput pentru a fi reprezentativ pentru comunitatea SkyTower și creativitatea pe care o generează. Proiectul de design interior profită, de asemenea, de lumina naturală abundentă de care se bucură clădirea, prin crearea unei traseu fluid cu ajutorul formelor organice utilizate.

Mobilierul ales pentru zona de birouri are forme curbate și se poate adapta și rearanja în funcție de numărul de persoane și de preferințe. Acest lucru conferă versatilitate, un anumit dinamism și rafinament, spațiul reușind în acest fel să fie utilizat la maxim, fără pierderi de suprafețe.

Premiile BigSee contribuie la promovarea lucrărilor creative și originale din regiunea ESE. Acestea explorează în mod sistematic potențialul creativ și de afaceri al regiunii și dezvăluie excelența în arhitectură, design interior, produse și design de modă.

www.bigsee.eu