SkyTower devine prima clădire de birouri din lume care obține certificarea SHORE PLATINUM

București, 6 decembrie 2023 – SkyTower, cea mai înaltă clădire din România, continuă să stabilească standarde ridicate pentru siguranță, sustenabilitate și excelență operațională. Turnul SkyTower este prima clădire de birouri din lume care primeste certificarea SHORE Platinum de la SAFE Asset Group.

„Certificarea SHORE Platinum reflectă angajamentul nostru continuu față de sustenabilitate, siguranță, reziliență și performanță operațională. Pentru a obține certificarea SHORE Platinum anul acesta, am fost supuși celei mai riguroase evaluări operaționale și suntem mândri să putem adăuga la portofoliul nostru această certificare remarcabilă. Certificarea SHORE Platinum nu este doar o recunoaștere a eforturilor noastre, ci și o promisiune că vom continua angajamentul nostru de a fi un model de excelență în tot ceea ce facem

–  a declarat Anca Alexandrescu, Manager de proprietate la RPHI România, compania care deține și administrează SkyTower.

Certificarea SHORE PLATINUM confirmă faptul că SkyTower este operată conform celor mai inalte standarde internaționale de reziliență și siguranță operaționale.

Clădirea de birouri FCC Office Building, a doua clădire de birouri deținută și administrată de RPHI în România, a primit, de asemenea, certificarea SHORE PLATINUM.

Certificarea SHORE este singurul sistem independent de certificare și recunoscut internațional pentru riscul operațional, reziliența și guvernanța activelor și operațiunilor imobiliare.

Certificarea SHORE evaluează și compară sistematic performanța activelor în șase domenii de bază, concepute pentru a oferi o evaluare cuprinzătoare, la 360 de grade, a activului imobiliar.

Certificarea SHORE reprezintă un reper în industrie pentru performanța eficientă ESG, priorizând bunăstarea umană, securitatea activelor și protecția mediului. Certificarea SHORE îmbogățește valoarea activelor prin crearea unor medii sigure și durabile, consolidând protocoalele de guvernanță în aceste setări. Certificarea SHORE ajută organizațiile să îmbunătățească și să cuantifice siguranța, securitatea, durabilitatea și bunăstarea în toate interacțiunile cu părțile interesate ale proprietății.

„SkyTower și FCC au primit Certificatul SHORE Platinum, devenind astfel primele clădiri de birouri din lume care obțin acest rezultat. Pentru a se califica la nivelul Platinum, a fost nevoie ca ambele clădiri să treacă cu succes printr-o analiza detaliată și riguroasă a protocoalelor de siguranță implementate. Suntem foarte fericiți să vedem angajamentul RPHI, în calitate de proprietar al SkyTower și FCC Office Building, față de siguranță și securitate, aspecte cruciale ale „G” din cadrul ESG

– a declarat Magnus Roxner, COO al SAFE Asset Group.

Înainte de a obține Certificarea SHORE PLATINUM, SkyTower a primit trei alte certificări internaționale pentru clădiri durabile. Acestea includ certificarea LEED Platinum pentru Operațiuni și Mentenanță (O+M), certificarea Gold DGNB (categoria Blue Building) acordată de OGNI și certificarea SHORE Gold, acum înlocuită de SHORE Platinum.

SkyTower exemplifică distinct o combinație de sustenabilitate și performanță în industria imobiliară. Caracteristicile cheie ale turnului includ utilizarea tehnologiilor de ultimă generație pentru conservarea energiei, gestionarea eficientă a resurselor pentru a stimula inovația, precum și implementarea unor practici noi pentru promovarea unui mediu de lucru sănătos și creativ.